keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Vielä kerran raparperi

Viime aikoina on tullut kokkailtua raparperia monella eri tavalla. Tässä yksi suosikkini: Reilusti vaniljalta maistuva raparperihillo. Tämän postauksen myötä vieraskynäilijä kiittää ja poistuu tältä erää hoitamaan puutarhaa ja maastopyöräilemään. Ehkä vielä joskus täällä tavataan.


Raparperihillo

2l raparperia
1/2dl vettä
1/2dl intiaanisokeria
1 vaniljatanko
1tl vaniljasokeria
1pkt hillo-marmeladisokeria

Pilko raparperit.
Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet erilleen.
Laita kaikki aineet katttilaan.
Keitä 15 minuuttia.
Poista vaniljatangot.
Purkita hyvin pestyihin, kuumennettuihin tölkkeihin.


6 kommenttia:

  1. Tämä kuulostaa tosi hyvältä! Pitääkin ottaa ohje talteen. Raparperejä vielä on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperia tuntuu tulevan vielä paljon. Tein jo yhden ison purkin rärä ja vielä haluisin tehdä mansikalla maustetun lisäksi. 😊 -Katta /Arki(paska)ruokaa

      Poista
  2. Vaikuttaa tosi hyvältä! Tykkään käyttää hilloissa erilaisia makuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein itsekin vieraskynäilijän ohjeella jo ensimmäisen ison purkin tätä. Nyt pitää vielä paistaa lätyt kaveriksi. Erilaiset hillot on hyviä. Seuraavalla kerralla vähän mansikkaa kaveriksi. 😊 -Katta /Arki(paska)ruokaa

      Poista
  3. Mielenkiintoisia reseptejä. Itse odotan, että päästään noita oman pihan omenoita ja viinimarjoja käyttämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viinimarjoja onkin tulossa nyt paljon. Pitääpä miettiä mitä niistä voisi kehitellä. Yleensä keitän perinteisesti mehua. Punaisia yleensä myös pakastan ja teen niistä lappaluuroa puolukoiden tapaan. Omasta omppupuusta on tulossa ensimmäistä kertaa satoa. Niistä sitten piirakkaa. 😊 -Katta /Arki(paska)ruokaa

      Poista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!